1. A tortalaphoz öntsük a hozzávalókat egy tálba, és habverővel keverjük addig, amíg egy sima krémet nem kapunk.
2. Kanalazzuk tésztát egy vajjal kikent, 20 cm átmérőjű tortaformába, és 150 okra előmelegített sütőben süssük kb. 75 percig – amíg fel nem emelkedik, illetve tűpróbáig.
3. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában hűlni kb. 15 percig. Majd borítsuk ki belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A vajas krémhez öntsük a cukrot egy tálba, adjuk hozzá a vajat, a lime-ok héját, levét, és keverjük simára.
5. A tortát vágjuk vízszintesen 3 részre. Először az alsó részt kenjük meg, majd tegyük rá a középső részt, és annak tetejét is borítsuk be a krémmel, végül helyezzük az egészre a felső lapot, mintha egy szendvicset készítenénk.
6. A cukormázhoz öntsünk 150 ml vizet egy lábasba, és tegyük bele a cukrot. Rakjuk fel takarékon főni, és kevergessük addig, amíg a cukor felolvad.
7. Állítsuk erősebbre a gázt, kevergetés nélkül forraljuk a keveréket addig, amíg eléri a 120 fokot. Ha ez sikerült, használjunk asztali habverőt (ha nincs, a kézi is jó, bár így egy kicsit nehezebb), és verjük fel a tojásfehérjéket, közben öntsük rá a szirupot. Folytassuk a hab felverését 5-10 percig vagy addig, amíg világos és habos nem lesz.
8. Dolgozzunk gyorsan, hogy a krémet könnyedén tudjuk majd a tortára kenni, mielőtt megszilárdulna, hogy bele tudjuk nyomkodni a kókuszreszeléket. Végül hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.