Elkészítés: A fasírt alapanyagait nem tudom pontosítani, mert mindenki ízlése szerint fűszerezi. Van, aki paprikásabban, van, aki pikánsabban, van, aki hagymásabban szereti. Ahány ház, annyi szokás tipikus esete. Mi fokhagymásabban, férjem szájíze szerint szárazabban esszük, így egy kicsivel több zsemlemorzsát adok hozzá. Összeállítása roppant egyszerű. A felsorolt anyagokat, mint beletesszük egy edénybe, majd jól összekeverjük. A szikkadtabb zsömlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, a hagymát kis reszelőn lereszeljük, a fokhagymákat préseljük, és úgy tesszük a masszához. A zsemlemorzsát tetszés szerint, általában 2-3 kanál.
A masszát terítsük el, majd tegyük a közepébe a kolbászt. Hajtsuk rá a két szélét, és formázzunk egy hengert. Hempergessük zsemlemorzsába, majd tegyük egy kikent tepsibe. Adjunk hozzá egy kis vizet, majd 180 fokos sütőben pároljuk 60-80 percig fedő vagy fólia alatt, utána fedő nélkül süssük készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.