Elkészítés: A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
A debreceni (vagy egyéb kolbász) bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, a feldarabolt kolbászt kevergetve süssük benne pár percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá a gombát. Keverjük össze, és pirítsuk kb. 5 percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van). Adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg 1 evőkanál olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, fedjük be a következő tésztalappal, és ezt addig ismételjük, amíg a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.