A kölest alaposan mossuk át, majd szórjuk egy kisebb fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi kb. 1 cm-rel ellepi. Sózzuk meg, forraljuk fel, azután kis lángon főzzük puhára. Ha a köles magába szívta az összes folyadékot, de még nem puhult meg teljesen, adjunk hozzá még egy kevés folyadékot. Amikor készen van, terítsük egy lapos tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Aprítsuk fel a meghámozott lila hagymát, a mentát és a petrezselymet. A megtisztított uborkát kockázzuk fel, a megmosott paradicsomokat negyedeljük el. Tegyük tálba ezeket a kölessel együtt, locsoljuk meg a citromlével, valamint az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és alaposan forgassuk össze az egészet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.