Elkészítés: A hámozott burgonyát felkockáztam, egy kis tálban kevés vízzel a mikróban 650 W-on lefedve 6 perc alatt megfőztem, még melegen áttörtem. A tojást a tejjel felvertem.
A lisztben elmorzsoltam a margarint, hozzáadtam a kihűlt burgonyát, a többi belevalóval, a tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztát gyúrtam, a hűtőben letakarva fél órát pihentettem.
Kinyújtottam és 15 percenként háromszor nyújtottam-hajtogattam, közben a hűtőben pihentettem.
Utoljára ujjnyi vastagra nyújtottam, kicsit megrácsoztam, késsel kb. 2x2 cm-es kockákra daraboltam, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam.
Tetejüket a maradék tojással lekentem, csipetnyi reszelt sajtot, pár szem egész köményt tettem rá. Addig pihentettem, ameddig a sütő 190 fokra előmelegedett és kb. 25-30 perc alatt megsütöttem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.