Elkészítés: A gerslit előre beáztatom, az áztatóvizet többször lecserélem.
A húst (gyorspácos) kockázom, a káposztát leöblítem, kinyomkodom, a szálakat átvágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom.
Fele zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is, a köményt megfuttatom benne. Meghintem őrölt paprikával, egyet keverek rajta, ráteszem a káposztát, a húst és a gerslit. Felengedem kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem babérral, chilivel, egész borssal, puhulásig lassú forralással főzöm (sót csak később adok hozzá, ha igényli).
Közben zsemleszínű rántást készítek a maradék zsiradékból és lisztből, kevés vízzel kikeverem, a levest berántom. Ha szükséges, sózom, őrölt borssal, borsikafűvel, aprított kaporral ízesítem, együtt pár perc alatt készre főzöm, a végén csipet cukorral lágyítom az ízeket.
Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.