Elkészítés: A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és formás, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosba annyi vizet engedünk, hogy épphogy ellepje a körtéket, ízesítjük vaníliával (nem kikaparva, de félbevágva), a 2 rúd fahéjjal, kevés korianderrel, és 15 percig főzzük.
Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kétszeresére felverjük, majd ebbe öntjük folyamatos keverés mellett a picit megsózott olvasztott csokit. Ezután a lisztet és a sütőport keverjük óvatosan a masszához.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük a masszát, a tetején szépen elrendezzük a körtéket és az apróra vágott fehércsokit.
170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A tűpróbánál maradjon a fogpiszkálón kis massza, akkor jó. Ha kivettük a sütőből, ne akarjuk azonnal felszeletelni, várjuk meg, míg kicsit hűl, azzal keményedik is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.