Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat, és egy lábasba kis lángon kevergetve főzzük, amíg krémes állagú nem lesz.A körtéket mossuk és hámozzuk meg, a szárukat hagyjuk rajtuk.Távolítsuk el a magházukat úgy, hogy a körték egészben maradjanak. A fehérbort és a porcukrot kezdjük el melegíteni egy kisebb lábasban, tegyük bele a körtéket és 10 perc alatt pároljuk meg.A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, és csipet sóval. A lisztet vegyítsük el a kakaóporral, a keményítővel, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és végül forgassuk bele a fehérjehabot. is.A tésztát kivajazott -lisztezett kb. 26 cm-es kapcsos tortaformába és süssük meg 180 C-on 30 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. A krémet öntsük a félbevágott tortalapra, és kenjük el egyenletesen. Tegyük rá a másik lapot, és nyomkodjuk le. A karamellát csorgassuk rá, és díszítsük a megpárolt körtékkel.
Megjegyzés
Igazi őszi hangulatot áraszt ez a körtés édesség, mellyel megleptem családom tagjait egyik vasárnap délután. Igazán meghittebbé varázsolja az összejöveteleket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.