A tököt hosszában négybevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 teáskanál cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 teáskanál mézet. Berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A krumplit meghámozom, kockákra vágom. A gyömbért megpucolom, aprítom. A körtéket négybevágom, két darabon rajtahagyom a szárát. A többit meghámozom, és darabolom.
40 perc elteltével a körtéket is berakom a serpenyőbe, megszórom cukorral, és csorgatok rá mézet. 20 perc után a serpenyőt kiveszem, a tartalmát a száras körték kivételével egy fazékba borítom, hozzáadom a krumplit, a gyömbért, felöntöm vízzel. Fűszerezem, és addig főzöm, míg a krumpli is megpuhul.
Botmixerrel összekeverem, de azért hagyok benne darabokat is. Szórok bele vaníliás cukrot. Beleöntöm a pálinkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.