Elkészítés: A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta. Hűtőbe teszem kb. fél órára.
Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjat és a lisztet összekeverem egy tálban, hozzáadom az almát.
Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom, a formába teszem (a szélét is kibélelem tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom, és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tésztarács szép barna lesz.
Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. A tetejét porcukorral megszórva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.