Elkészítés: A húst felvágjuk úgy, hogy egy nagyobb lapot kapjuk. Enyhén kiklopfoljuk. Beborítjuk a bacon felével. A maradék bacont apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadunk 1 fej hagymát kockára vágva. Amikor a hagyma megpirult, rádobjuk a szintén apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Kicsit pároljuk, majd felöntjük a balzsamecettel, és néhány perdig pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, zsályával, gyömbérrel. Hozzáadjuk a vízben megáztatott zsemlét (elmorzsolva, hogy ne legyenek benne nagy darabok), majd ráütjük a tojást, és gyorsan elkeverjük benne.
A tölteléket a húsra halmozzuk, felcsavarjuk. Fogpiszlálóval vagy hústűvel rögzítjül a széleket, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellévágunk 2-3 fej hagymát, a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és forró sütőben 5 perc alatt megkapatjuk, majd aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával, mérsékeljük a tüzet, és 1-1,5 órát pároljuk.
Ekkor levesszük a fóliát, és gyakran locsolgatva megpirítjuk a húst.
A húst deszkára tesszük, rövid hűlés után szeleteljük, a szaftot pedig átszűrjük és passzírozzuk. Hozzátesszük a lekvárt, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal. Hagymás krumplipürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.