Elkészítés: Kézmeleg vízben elkavarunk kevés cukrot, és ebbe morzsoljuk a friss élesztőt. Félretesszük, és megvárjuk míg felfut. Egy nagy tálba öntjük a lisztet és egy kevés sót. Az élesztőt apránként hozzáöntjük a liszthez, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá plusz vizet, illetve kevés olajat. Egy lisztezett felületre helyezzük a készre gyúrt bucinkat, és tiszta textillel lefedjük. Meleg, de nem forró helyre tesszük a tésztánkat körülbelül 1 órára, hogy szépen megkeljen.
Ezalatt elkészítjük a pizzánk feltétjét. Ehhez egy serpenyőben felmelegítjük az olaj és vaj keverékét, majd ezen megpirítunk kevés apróra vágott hagymát és fokhagymát – utóbbira ügyeljünk, nehogy megégjen. Tegyük félre, hogy kicsit kihűljön.
Egy tálban keverjük össze a darált bárányhúst, a paradicsompürét, a cukrot, a chilit, a szárított mentát, majd az előzőleg megpirított hagymákat. Sózzuk, borsozzuk.
Előmelegítjük elő a sütőt 200-220 fokra. A tésztánkat elosztjuk kisebb golyókra, majd lisztezett felületet kinyújtjuk hosszúkás formájúra, a széleket felhajtjuk, kis csónakokat formázva. A tésztát megkenjük a bárányhúsos feltéttel, és sütőbe toljuk 15-20 percre.
Amint megsült, kivesszük a sütőből, megszórjuk sumac-kal és felaprított friss petrezselyemmel, meglocsoljuk kevés citromlével, és azonnal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.