Vadas marha
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Mirinda-szelet
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lahmacun (bárányhúsos török pizza) recept
recept
Mester

Lahmacun (bárányhúsos török pizza)

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 08. 31.

Elkészítés

Elkészítés: Kézmeleg vízben elkavarunk kevés cukrot, és ebbe morzsoljuk a friss élesztőt. Félretesszük, és megvárjuk míg felfut. Egy nagy tálba öntjük a lisztet és egy kevés sót. Az élesztőt apránként hozzáöntjük a liszthez, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá plusz vizet, illetve kevés olajat. Egy lisztezett felületre helyezzük a készre gyúrt bucinkat, és tiszta textillel lefedjük. Meleg, de nem forró helyre tesszük a tésztánkat körülbelül 1 órára, hogy szépen megkeljen.

Ezalatt elkészítjük a pizzánk feltétjét. Ehhez egy serpenyőben felmelegítjük az olaj és vaj keverékét, majd ezen megpirítunk kevés apróra vágott hagymát és fokhagymát – utóbbira ügyeljünk, nehogy megégjen. Tegyük félre, hogy kicsit kihűljön.

Egy tálban keverjük össze a darált bárányhúst, a paradicsompürét, a cukrot, a chilit, a szárított mentát, majd az előzőleg megpirított hagymákat. Sózzuk, borsozzuk.

Előmelegítjük elő a sütőt 200-220 fokra. A tésztánkat elosztjuk kisebb golyókra, majd lisztezett felületet kinyújtjuk hosszúkás formájúra, a széleket felhajtjuk, kis csónakokat formázva. A tésztát megkenjük a bárányhúsos feltéttel, és sütőbe toljuk 15-20 percre.

Amint megsült, kivesszük a sütőből, megszórjuk sumac-kal és felaprított friss petrezselyemmel, meglocsoljuk kevés citromlével, és azonnal kínáljuk.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

Tegnap, 17:30

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

Tegnap, 17:30

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.