A csirkét kívül-belül mossuk meg. Töröljük szárazra, és fektessük a mellére. Éles késsel vagy konyhai ollóval vágjuk át a farhátat. Hajtsuk ki a szárnyast, tenyérrel kissé lapítsuk ki, majd tegyük tepsibe. Rendezzük el mellette a megmosott, cikkekre vágott citromot, a fokhagymagerezdeket (a héjukkal együtt!) és néhány kakukkfűágat. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és alaposan dörzsöljük be sóval, valamint borssal. Végül kockázzuk rá a vajat.
Toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Közben néhányszor locsoljuk meg a pecsenyelével. Azután szúrjunk a csirkecombba hústűt. Ha az ekkor kifolyó húslé átlátszó, a szárnyas elkészült, ám ha még rózsaszín, süssük további 5-10 percig.
Szedjünk a tepsiből mindent deszkára, lazán fedjük le alufóliával, és pihentessük 10 percig. Tálaljuk a húst néhány friss kakukkfűlevéllel megszórva. A felforrósított pecsenyelét külön kínáljuk hozzá. Pirított burgonya és friss saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.