Elkészítés: Először a tésztát készítem el, ami igen egyszerű, mert a tojásokat a liszttel, az oregánóval és a sóval összegyúrom, rugalmas gombóccá, majd henger alakúra formázom, 6-7 darabra vágom, és a tésztagépen kinyújtom 5-ös fokozatig nyújtva a tésztát. Ha kézzel nyújtom, akkor vékonyra 1-1,5 mm-re nyújtom.
Egymásra helyezve (közben lisztezve, hogy nehogy összeragadjanak) téglalap formákat vágok, majd a leeső részeket újból gombóccá gyúrom, és kinyújtom a géppel vagy kézzel.
Forró sós vízben 1-2 percet főzöm, majd darabonként kiveszem, és felhasználásig egy tálcára teszem egymás mellé.
A raguhoz egy nagy edényben kevés olívaolajon a reszelt hagymákat és a borjúhúst megdinsztelem, sózom, fűszerezem, majd beledarabolom a gombát, szárzellert, sárgarépát, és lefedve 40 percet párolom. Ezután keverem hozzá a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot (ez utóbbi ha nem finom, akkor az egészet el lehet vele rontani). Újból lefedem, és további 20 percet hagyom rotyogni.
Összeállítás: egy nagy, de magas falú tepsi alját olívaolajjal kikenem, kibélelem tésztával úgy, hogy egy kisebb peremet csinálok neki, erre jön a ragú 1/3 része, majd egy réteg tészta jön, erre simítom a tejszínes krémsajtok felét és megint 1/3 rész ragut, majd végül újra egy sor tészta, a maradék ragu, a másik fele a tejszínes krémsajtnak.
A tetejét még megszórom bővel reszelt sajttal, és meghintem reszelt parmezánnal.
180 C fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. fél órát sütöm. Tálalás előtt 10 percet hagyom állni, bár mivel nem besamel mártással készítettem, nem tocsog a lében, hanem pont jó.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.