Elkészítés: Először a tésztát készítem el, ami igen egyszerű, mert a tojásokat a liszttel, az oregánóval és a sóval összegyúrom, rugalmas gombóccá, majd henger alakúra formázom, 6-7 darabra vágom, és a tésztagépen kinyújtom 5-ös fokozatig nyújtva a tésztát. Ha kézzel nyújtom, akkor vékonyra 1-1,5 mm-re nyújtom.
Egymásra helyezve (közben lisztezve, hogy nehogy összeragadjanak) téglalap formákat vágok, majd a leeső részeket újból gombóccá gyúrom, és kinyújtom a géppel vagy kézzel.
Forró sós vízben 1-2 percet főzöm, majd darabonként kiveszem, és felhasználásig egy tálcára teszem egymás mellé.
A raguhoz egy nagy edényben kevés olívaolajon a reszelt hagymákat és a borjúhúst megdinsztelem, sózom, fűszerezem, majd beledarabolom a gombát, szárzellert, sárgarépát, és lefedve 40 percet párolom. Ezután keverem hozzá a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot (ez utóbbi ha nem finom, akkor az egészet el lehet vele rontani). Újból lefedem, és további 20 percet hagyom rotyogni.
Összeállítás: egy nagy, de magas falú tepsi alját olívaolajjal kikenem, kibélelem tésztával úgy, hogy egy kisebb peremet csinálok neki, erre jön a ragú 1/3 része, majd egy réteg tészta jön, erre simítom a tejszínes krémsajtok felét és megint 1/3 rész ragut, majd végül újra egy sor tészta, a maradék ragu, a másik fele a tejszínes krémsajtnak.
A tetejét még megszórom bővel reszelt sajttal, és meghintem reszelt parmezánnal.
180 C fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. fél órát sütöm. Tálalás előtt 10 percet hagyom állni, bár mivel nem besamel mártással készítettem, nem tocsog a lében, hanem pont jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.