Elkészítés: 5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olívaolajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, 1/2 kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek, és hűtőbe teszem.
A halszeleteket kiolvasztom, majd 1 citrom levével, kevés sóval bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.
Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl balzsamecet és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett úgy, hogy a térfogata kb. 1/3 részére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli chilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga.
Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.
A salátakeveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntözöm meg, valamint újhagymakarikákat vágok rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.