Elkészítés: A csirkét előkészítem, mellehúsát kicsontozom, felszeletelem, a combot, szárnyat darabolom, ennek tövét eltávolítom (Kutymorgó örömére). A húsdarabokat besózom, meghintem őrölt borssal, kenőtollal megkenem a mézzel, felhasználásig a hűtőben pihentetem.
A szalonnát felkockázom, a hagymát apróra, a paprikákat kicsumázva karikára, a paradicsomot cikkekre vágom. Egy mély teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, rádobom a szalonnakockákat, kisütöm, mehet rá a hagyma, sózom, üvegesre párolom, meghintem a pirospaprikával, beleadom a piros aranyat, majd előbb a paradicsom, majd a paprika hozzáadásával lecsót főzök.
Amíg a lecsóm készül, kevés zsiradékkal kikenek egy tepsit, egymás mellé szépen belehelyezem a csirkedarabokat, aláöntöm a fehérbort, lefedem fóliával, 160 fokosra előmelegített sütőben puhára párolom.
Kihúzom a sütőből a tepsit, leveszem róla a fóliát, szépen elosztva ráadom a lecsót, meglocsolom a tejföllel, és visszatolom a sütőbe, tisztességesen összerottyantom.
Frissen, melegében hagymán pirított tarhonyával tálalom, friss zöldsalátát is adok mellé, kellemesen behűtött sörrel öblítjük le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.