A lencsét megmossuk, megszórjuk egy kevés sóval, és 1,5 liter vízben puhára főzzük a bérlevéllel. A szalonnát felkockázzuk. A gesztenyét meghámozzuk, és darabokra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, beletesszük a gesztenyét, és egy kis ideig pirítjuk. Meghintjük kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal, hozzáadjuk a félbevágott erős paprikát, felengedjük egy merőkanál meleg vízzel, és elkeverjük benne a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és egy rövid ideig forraljuk.
A szalonnás-gesztenyés keveréket a megfőtt lencséhez adjuk, még 10 percig főzzük, azután a tányérokba merve, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.