Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját, sózzuk, szerecsendiót adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk.
2. A libamájat felkockázzuk, fűszerezzük, majd a tésztalapokra helyezzük, és gombóccá formázzuk. Forró, sós vízben megfőzzük.
3. A toast kenyeret konyhai aprítógépben morzsává zúzzuk, a gombócokat meghempergetjük benne, majd a felolvasztott vajon pirosra sütjük.
4. A salátához a spárgákat megtisztítjuk, megfőzzük, lehűtjük, és 3-4 centis darabokra vágjuk. Megsózzuk, hozzáöntjük az ecetet és az olajat, majd a megtisztított, nyers bébispenóttal összeforgatjuk.
5. Enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Amikor forr, fakanállal örvényt csinálunk a vízben, és a tojásokat egyenként, óvatosan beleengedjük. 1-2 perc után szűrőkanállal kiemeljük.
6. A gombócokat a salátával és a buggyantott tojással tálaljuk.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.