A krumplikat előfőzöm, a tojást félkeményre főzöm.
A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. A két legnagyobb gomba törzsét kitöröm, a törzseket és a harmadik gombát aprítom, egy keverőtálba teszem. A paradicsomot szintén lefejezem, a belsejét kivájom, a kalapot és a belsejét aprítom. A hagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágom. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadom a libamájkrémet. Fűszerezem, jól összekeverem.
A krumplikat félbevágom. A zöldségeket megtöltöm a raguval, mindegyiket betekerem a baconszalonnával. Beteszem egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Rakok rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarom egy aluminiumfóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
15 perc után leveszem a fóliát és tovább sütöm.
Lereszelem a sajtot.
15 perc elteltével a zöldségekre szórom a sajtot. Várok 10 percet és átkapcsolok grill fokozatra, s bő 10 percig 200 fokon még pirítom.
Megjegyzés
Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.