A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majorannával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük.
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük. Egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és megkaramellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk.
Megjegyzés
A liba és libamáj nem egy hétköznapi étel, a mi családunk is csak jeles napokon fogyasztja. Ez a lúdtál nagyon ízlett a családomnak, az unokám, aki egy gourmet, még délután is kért belőle, mielőtt hazament. A legszebb dicséretet tőle kaptam, azt mondta, ilyen ízletes libamellet és májat még nem evett, csak nálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.