A pudingban sült birsalmás-mákos bejgli elkészítéséhez a megtisztított birsalmát vékony szeletekre vágjuk, majd 4 ek cukorral és 1 rúd fahéjjal ízesített vízben félkeményre főzzük.
A bejglit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy 15 cm-es formát, és elrendezzük benne a bejgli- és a birsalmaszeleteket, valamint a felaprított aszalt szilvát.
A tejszínt felforraljuk a vaníliával és a másik rúd fahéjjal, majd levesszük a tűzről. Lefedjük, 5 percig pihentetjük. A tojásokat összekeverjük a pálinkával és 10 dkg cukorral, majd hozzácsurgatjuk a langyos tejszínhez. A fahéjat eltávolítjuk. A tejszínes keveréket a bejgliszeletekre öntjük, és 30 percig pihentetjük.
A formát egy öblösebb aljú tepsibe öntjük, majd köréöntjünk a forma feléig forralt vizet. 175 fokos sütőbe toljuk 40–45 percre, mialatt a puding besűrűsödik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.