Az egyikbe szórjuk a darált mákot, másikba a darált diót. Mindegyikhez hozzákeverünk 75-75 gramm porcukrot, egy-egy teáskanál vaníliás cukrot, majd 1-1 deci felforralt tejjel leöntjük, és mindkét masszát alaposan összedolgozzuk.
Egy citrom héját lereszeljük, majd egyik felét a diós, másik felét a mákos keverékhez adjuk. A birsalmákat kisebb kockákra vágjuk, és a töltelékek között egyenlően elosztva, hozzákeverjük a masszákhoz.
4-4 réteslapot rétegezünk egymásra, minden réteget olvasztott vajjal megkenönk.
A töltelékeket a vajjal megkent réteslapok alsó felére halmozzuk, majd szorosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük a diós és a mákos rudakat. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.Tálaláskor a réteseket porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.