A liszteket a sóval, a porcukorral és a szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd belemorzsoljuk a vajat vagy margarint, és a tejföllel egyneművé dolgozzuk.
Fél órát pihentetjük, majd 2 részre vágjuk. Téglalap alakúra, 3 mm-esre nyújtjuk, és egy fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és elfelezzük. A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük. Minden tésztakör közepébe teszünk valamelyik töltelékből és felsodorjuk.
Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Végül még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.