A diós bejgli töltelékkel kezdjük. A tejet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni. A mákos tölteléket hasonló módon készítsük el.
A bejgli tészta készítésénél a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, amíg szép sima tésztát nem kapunk. A tésztátnégy egyenlő részre osztjuk,kb 5 mm vastagságú, téglalap alakú formára nyútjuk. A hideg tölteléket rásimítsuk, 1 cm széles részt hagyunk ki a szélén. (2 rúd dióst és 2 rúd mákosat készítünk.) A széleket behajtjuk, a tésztát jó szorosan feltekerjük,és hideg helyre tesszük pihenni 3 órát.
A rudakat felvert tojással megkenjük, és megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg a bejgli pihen elkészítjük a mézes lapokat. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
A pudingport tejjel felfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
A sütemény összeállításához vegyünk elő két tálcát. Mindegyikre 1-1 mézes lapot teszünk, a krémet elosszuk négy fele, és 1-1 adagot teszünk a mézes lapokra. A diós és mákos bejglit felszeleteljük, majd külön-külön rátesszük a pudinggal megkent mézes lapra. A felszeletelt bejglit bekenjük a maradék 1-1 adag krémmel, és rátesszük a mézes lapot. A csokoládét vízgőz felett kevés olajjal megolvasztjuk és rákenjük a lapokra. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk puhulni a lapokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.