Kevés zsíron halványbarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, átforgatjuk, majd rátesszük a megtisztított, feldarabolt libahúst.
Belevágjuk a paradicsomot és a paprikát, fűszerezzük sóval, borssal majoránnával, köménnyel, őrölt babérlevéllel, és elkezdjük főzni.
Ha már kezd puhulni a hús, akkor keverjük hozzá a két evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Gyakran megkeverjük, ha esetleg elfőné a levét, pici vízzel pótoljuk időnként.
Amíg fő, elkészítjük a dödöllét. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A fele főzővizet leöntjük róla (de megőrizzük, mert még lehet, hogy szükség lesz rá).
A főtt krumplit áttörjük a saját levével, ha nagyon sűrű lenne, akkor még adhatunk hozzá egy kis főzővizet, és lassan belekeverjük a lisztet: annyi megy hozzá, hogy gumis állaga legyen. Sóval és borssal fűszerezzük.
A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, libazsíron üvegesre sütjük. Egy nagy tepsiben szétterítjük a zsíros sült hagymát, és zsírba mártott kanállal beleszaggatjuk a dödöllét. 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.