A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Márton-napi libamell konyakos káposztával recept
recept
Mester
TejZellerMustárKén-dioxid

Márton-napi libamell konyakos káposztával

75 perc
4 adag
Átlagos
2022. 11. 11.

Elkészítés

  1. A párolt káposzta elkészítéséhez a serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Rászórjuk a legyalult lila káposztát. Meghintjük sóval és egy csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és a tálalásig melegen tartjuk.
  3. A zellerpüréhez a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 1 csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell, egy kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. A hideg vajat beledobjunk, és az egészet a botmixerrel összedolgozzuk. Tálalásig melegen tartjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosan körbevágjuk. Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásra irdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg. Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
  8. Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vasnyelű serpenyőnk, használjuk azt. Szép lassú tűzön sütni kezdjük a húst. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalát legalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen. Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
  9. A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe teszünk 2 gerezd fokhagymát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat. Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, lehúzzuk a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
  10. A libamellet serpenyővel együtt a sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha felvágjuk, szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros, pár percig tovább sütjük. Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
  11. A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után felszeleteljük. A libamellet a zellerpürével és a párolt lila káposztával tálaljuk. A kisült szafttal meglocsoljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SÜLT LIBAMELL PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ZELLERPÜRÉVEL

Megjegyzés
Különleges és nagyon finom libás étel Márton-napra.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb párolt lila káposzta
Recept
Egyszerű

A legfinomabb párolt lila káposzta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Párolt lila káposzta
Recept
Egyszerű

Párolt lila káposzta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus francia hagymaleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus francia hagymaleves

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal
Recept
Mester

Sárgabarack krémleves mini túrógombóccal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Paprikás krumpli kolbászmorzsával
Recept
Rafinált

Paprikás krumpli kolbászmorzsával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Nektarinos-túrós pite
Recept
Egyszerű

Nektarinos-túrós pite

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Káposztás pogácsa (hajtogatott)
Recept
Mester

Káposztás pogácsa (hajtogatott)

90 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Hasonló receptek

Vörösboros libamellszeletek párolt káposztával recept
Recept
Mester

Vörösboros libamellszeletek párolt káposztával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.