Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Márton-napi libamell konyakos káposztával recept
recept
Mester
TejZellerMustárKén-dioxid

Márton-napi libamell konyakos káposztával

75 perc
4 adag
Átlagos
2022. 11. 11.

Elkészítés

  1. A párolt káposzta elkészítéséhez a serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Rászórjuk a legyalult lila káposztát. Meghintjük sóval és egy csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és a tálalásig melegen tartjuk.
  3. A zellerpüréhez a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 1 csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell, egy kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. A hideg vajat beledobjunk, és az egészet a botmixerrel összedolgozzuk. Tálalásig melegen tartjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosan körbevágjuk. Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásra irdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg. Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
  8. Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vasnyelű serpenyőnk, használjuk azt. Szép lassú tűzön sütni kezdjük a húst. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalát legalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen. Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
  9. A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe teszünk 2 gerezd fokhagymát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat. Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, lehúzzuk a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
  10. A libamellet serpenyővel együtt a sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ha felvágjuk, szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros, pár percig tovább sütjük. Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
  11. A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után felszeleteljük. A libamellet a zellerpürével és a párolt lila káposztával tálaljuk. A kisült szafttal meglocsoljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SÜLT LIBAMELL PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ZELLERPÜRÉVEL

Megjegyzés
Különleges és nagyon finom libás étel Márton-napra.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Párolt lila káposzta
Recept
Egyszerű

Párolt lila káposzta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.09.17.

Klasszikus francia hagymaleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus francia hagymaleves

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

|

2024.08.21.

Paprikás krumpli kolbászmorzsával
Recept
Rafinált

Paprikás krumpli kolbászmorzsával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

|

2024.08.16.

Nektarinos-túrós pite
Recept
Egyszerű

Nektarinos-túrós pite

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

|

2024.06.26.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.