Elkészítés: 1. Hámozókéssel csak a citrom sárga héját hámozzuk le, belülről a levet kifacsarjuk.
2. A citrom héját és levét az alkohollal egy befőttes üvegben jól összerázzuk, lezárjuk, és 4 hétig pihentetjük, néha megrázogatjuk.
3. Ha eltelt a 4 hét, akkor a cukrot 1liter vízzel megfőzzük szirupnak (ha szükséges, le kell habozni).
4. A citromos alkoholt hozzászűrjük a cukorhoz, üvegekbe töltjük, lezárjuk. Karácsonykor elővesszük, és hidegen szervírozzuk.
Elkészítési idő: 10 + 10 perc
Fogyasztható: 4 hét múlva
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.