Elkészítés: A tésztát sós, olajos vízben harapósra (al dente) főzöm a babérlevéllel, leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, kevés margarinnal elkeverem, hogy ne ragadjon össze.
Közben a megtisztított, apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a paradicsompürét, a dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáöntöm.
A löncshús konzerv mindkét oldalát felbontom, vékony pengéjű késsel körbevágom a húst a doboz mentén, az egyik dobozfedél segítségével egyben kitolom egy vágódeszkára. A húst 1 centis kockákra feldarabolom, hozzáadom a paradicsomos hagymához, sózom, borsozom, beleteszem az oregánót, kevés csípős piros aranyat adok hozzá, valamint a ketchupot és a mustárt is belekeverem, főzöm néhány percig. Krumplipüré nyomóval összenyomom, szórok bele egy kevés reszelt sajtot, beleöntöm a tejfölt, egyet rottyantom.
A kész ragut ráöntöm a tésztára, alaposan összekeverem. Kikenek egy tepsit, beleöntöm a tésztás keveréket, megszórom a többi reszelt sajttal. Előmelegített 170-180 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt kellemesen rápirul.
Tálaláskor igény szerint tejfölt vagy ketchupot adok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.