A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a gyömbért és a tejszínt. Hűlni hagyjuk.
10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk. 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral kemény habbá verünk, majd folyamtos keverés mellett hozzácsurgatjuk a szirupot.
A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
A masszát sima csövű habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket nyomunk belőle. 150 °C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a habcsókok, leszedjük a sütőpapírról, és megtöltjük a csokoládékrémmel.
Megjegyzés
Reni receptje és fotója, <a>az Élet napos oldala blogban</a> találjátok további receptjeit!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.