Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Macaron - a héj recept
recept
Rafinált
TojásDiófélék

Macaron - a héj

60 perc
20 adag
Megfizethető
2022. 10. 29.

Elkészítés

  1. A mandulalisztet (vagy a nagyon finomra darált mandulát) és a porcukrot kézi habverővel összekeverjük egy nagy tálban.
  2. Áttesszük a keveréket egy késes betétű aprítógépbe és többször újra indítva egyneművé daráljuk. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, mert akkor egy masszává áll össze a keverék.
  3. Ha ételfestéket használunk, akkor azt az egyik adag tojásfehérjéhez adjuk. Addig keverjük egy botmixerrel, míg egyenletes színt kapunk, vigyázva, nehogy habbá verjük a tojásfehérjét.
  4. Elkészítjük az olasz habcsókot. Ehhez a kristálycukrot 118-120 fokra melegítjük a vízzel. A hőmérsékletet cukorhőmérővel ellenőrizzük. Amikor a szirup eléri a 110 fokot, elkezdjük a tojásfehérjét géppel habbá verni, majd lassú keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Tovább habosítjuk kemény habbá egészen addig, míg szobahőmérsékletűre hűl.
  5. Ekkor hozzáadjuk az olasz habcsókot a porcukros mandulaliszthez egy szilikon spatulával.
  6. A keverékhez öntjük a színes tojásfehérjét is, és széles mozdulatokkal elkezdjük összekeverni a masszát.
  7. Addig folytassuk a keverést, amíg egy piskótamasszánál folyósabb keveréket kapunk, ami széles szalagban folyik le a spatuláról.
  8. Szilikonos sütőpapírral, vagy silpat lappal fedett sütőlemezre fél diónyi (200 Ft-os körberajzolva) adagokat nyomunk egy sima csöves habzsákból (nem kell koronggá rajzolni, terül magától a massza). Ha nem terül eléggé, a tepsi alját ütögetve távolítsuk el a felesleges levegőt.
  9. Szobahőmérsékleten kb. 40-80 percig pihentetjük sütés előtt a kis korongokat. Akkor jó, ha az ujjunk végét óvatosan hozzáérintve, már nem ragad a massza.
  10. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és légkeveréses módban 15 percet sütjük.
  11. Rácsra téve megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek a macaron héjak, és csak akkor szedjük le őket a sütőpapírról/silpat lapról.

Nézd meg videón, hogyan készül a tökéletes macaron



Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Recept
Mester

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Paradicsomos krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krumplis tészta gazdagon
Recept
Egyszerű

Krumplis tészta gazdagon

60 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Baconben sült csirkerolád
Recept
Mester

Baconben sült csirkerolád

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémsajtos tojássaláta
Recept
Egyszerű

Krémsajtos tojássaláta

20 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Búrkifli recept
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eredeti négerkocka  recept
Recept
Mester

Eredeti négerkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kardinális szelet recept
Recept
Egyszerű

Kardinális szelet

60 perc
|
9 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Húsvéti ostoros kalács recept
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.