Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Macaron - a héj recept
recept
Rafinált
TojásDiófélék

Macaron - a héj

60 perc
20 adag
Megfizethető
2022. 10. 29.

Elkészítés

  1. A mandulalisztet (vagy a nagyon finomra darált mandulát) és a porcukrot kézi habverővel összekeverjük egy nagy tálban.
  2. Áttesszük a keveréket egy késes betétű aprítógépbe és többször újra indítva egyneművé daráljuk. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, mert akkor egy masszává áll össze a keverék.
  3. Ha ételfestéket használunk, akkor azt az egyik adag tojásfehérjéhez adjuk. Addig keverjük egy botmixerrel, míg egyenletes színt kapunk, vigyázva, nehogy habbá verjük a tojásfehérjét.
  4. Elkészítjük az olasz habcsókot. Ehhez a kristálycukrot 118-120 fokra melegítjük a vízzel. A hőmérsékletet cukorhőmérővel ellenőrizzük. Amikor a szirup eléri a 110 fokot, elkezdjük a tojásfehérjét géppel habbá verni, majd lassú keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Tovább habosítjuk kemény habbá egészen addig, míg szobahőmérsékletűre hűl.
  5. Ekkor hozzáadjuk az olasz habcsókot a porcukros mandulaliszthez egy szilikon spatulával.
  6. A keverékhez öntjük a színes tojásfehérjét is, és széles mozdulatokkal elkezdjük összekeverni a masszát.
  7. Addig folytassuk a keverést, amíg egy piskótamasszánál folyósabb keveréket kapunk, ami széles szalagban folyik le a spatuláról.
  8. Szilikonos sütőpapírral, vagy silpat lappal fedett sütőlemezre fél diónyi (200 Ft-os körberajzolva) adagokat nyomunk egy sima csöves habzsákból (nem kell koronggá rajzolni, terül magától a massza). Ha nem terül eléggé, a tepsi alját ütögetve távolítsuk el a felesleges levegőt.
  9. Szobahőmérsékleten kb. 40-80 percig pihentetjük sütés előtt a kis korongokat. Akkor jó, ha az ujjunk végét óvatosan hozzáérintve, már nem ragad a massza.
  10. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és légkeveréses módban 15 percet sütjük.
  11. Rácsra téve megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek a macaron héjak, és csak akkor szedjük le őket a sütőpapírról/silpat lapról.

Nézd meg videón, hogyan készül a tökéletes macaron



Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.22.

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

|

2024.09.22.

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.21.

Paradicsomos krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.21.

Krumplis tészta gazdagon
Recept
Egyszerű

Krumplis tészta gazdagon

60 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2024.09.20.

Baconben sült csirkerolád
Recept
Mester

Baconben sült csirkerolád

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.19.

Krémsajtos tojássaláta
Recept
Egyszerű

Krémsajtos tojássaláta

20 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2024.09.19.

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.18.

Hasonló receptek

Eredeti négerkocka  recept
Recept
Mester

Eredeti négerkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

23 órája

Profiterol alaprecept
Recept
Mester

Profiterol alaprecept

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.09.

Búrkifli recept
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.11.15.

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.11.02.

Kardinális szelet recept
Recept
Egyszerű

Kardinális szelet

60 perc
|
9 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.10.03.

Húsvéti ostoros kalács recept
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.03.15.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.