A csokis és lime-os macaron elkészítéséhez először elkészítjük a macaronhéjakat a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk. A lime levét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük. A keveréket visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett addig hevítjük, amíg a krém besűrűsödik.
Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatint és a lereszelt lime-héjat belekeverjük. Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk, és botmixerrel egyneművé keverjük. A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
A csilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és ráöntjük az apróra tört csokoládéra. Hozzáadjuk a csiliport, és csomómentesre keverjük.
Egy kisebb tepsit kibélelünk folpakkal, szétterítjük rajta a csokiganache-t, és lefedjük egy másik folpaklappal. Legalább egy órán át hűtjük a hűtőben. Kihabosítjuk, és egy habzsákba kanalazzuk.
A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, és tálalás előtt legalább 2 órán át pihentetjük a macaronokat.
Nézd meg videón, hogyan készül a csilis-csokis és lime-os krém a macaronokhoz:
Innen pedig a tökéletes macaronhéj elkészítésének technikáját sajátíthatod el:
Megjegyzés
Kb. 20-30 db macaron készítéséhez elengedő a krém mennyisége.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.