A krém hozzávalóit, vagyis az étcsokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.
A darált mandulához hozzáforgatjuk a porcukrot, majd átszitáljuk, a fennmaradt szemcséket félretetsszük.
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a végefelé állandó keverés mellett beleszórjuk a kristálycukrot.
A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórjuk és összeforgatjuk, majd nyomózsákba töltötjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma - kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságú - korongokat nyomunk.
40 percig szobahőmérsékleten szárítjuk, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, hűlni hagyjuk, majd éles késsel leemeljük őket a sütőpapírról. (Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
A jól kihabosított csokoládékrémmel megkenünk egy macaront és egy másikat hozzáillesztünk. Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.