A macaronokhoz a tojásfehérjét kicsit habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, ameddig laza habos és fényes nem lesz. A mandulát nagyon puhára daráljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot. Egy csipet cream of tartarral elkeverjük, hogy jó legyen a tartása a tojáshabnak. A mandulás keveréket nagy mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal. Ne keverjük túl!
Habzsákba töltjük, majd kis köröket nyomunk belőle szilikonlapra. Hagyjuk pihenni. Ha fél órát pihent 140 fokon 10 percig sütjük a macaronokat.
Elkészítjük a bazsalikomos-mojitós tölteléket. A fehércsokit a tejszínnel vízgőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a citrom és lime héját, a rumot, az apróra vágott mentát és a bazsalikomot is. Jól elkeverjük. Hűtőben hűtjük. Ha összeállt, robotgéppel kihabosítjuk.
A sós töltelék elkészítéséhez a gorgonzolát és a krémsajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk az előre lepürésített körtét. Borssal ízesítjük.
A macaronok összeállításához két fél macaron kagylóra lesz szükségünk. Az egyik közepébe nyomunk egy kis krémet és mint egy szendvicsnél, a másik részével összeillesztjük. A macaronhoz desszertbort ajánlunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.