Kis lángon, állandó kevergetés mellett olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük lágy habbá a xilittel, majd forgassuk bele a tojássárgájákat, a vajat és a kétféle lisztet. Az így kapott tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 170 fokos sütőben 15-20 percig.
A tonkahabhoz áztassuk 2 ek vízbe a zselatinport, és hagyjuk megduzzadni. A tejszínt főzzük fel a lereszelt tonkababbal, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig.
Közben habosítsuk fel a tojássárgájákat a xilittel, keverjük a tonkababos tejszínhez, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a zselatinoldatot, kevergetve olvasszuk meg benne, majd töltsük a keveréket egy kisebb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseibe, és tegyük a fagyasztóba 60 percre.
Az étcsokoládés krémhez állandó kevergetés mellett melegítsük kb. 85 fokosra a tejet a tejszín felével, a tojássárgájával, továbbá a xilittel, majd öntsük a feldarabolt csokoládéra, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk kihűlni, azután forgassuk bele a maradék kemény habbá vert tejszínt. Osszuk el egy nagyobb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseiben, majd nyomkodjuk bele a kifagyott tonkahabos félgömböket.
A tésztából szúrjunk ki 8 db kb. 6 cm átmérőjű kört, és fedjük be 1-1 darabbal a desszerteket. Tegyük a fagyasztóba legalább 60 percre.
A bevonathoz forraljuk fel a tejszínt, elektromos habverővel keverjük hozzá a feldarabolt csokoládét és a puha vajat. Fordítsuk ki az édességeket a formából, mártsuk meg mindet a csokoládés bevonatban, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.