Elkészítés: Az élesztőt megfuttatom a langyos, cukros tejben, a lisztet egy kelesztőtálba borítom, elmorzsolom benne a margarint, hozzáadom a sót és a felfutott élesztőt, majd jól összegyúrom (ha kell még, adhatunk hozzá tejet). Ha kész, letakarom, és félreteszem egy órára kelni. Addig elkészítem a tölteléket: a hagymát apró kockára vágom, és kevés olajon megdinsztelem. A csirkemájat jó apróra kapargatom, és a puha hagymához adom, fedő alatt készre főzöm, majd ízesítem ételízesítővel, borssal és morzsolt majorannával.
Ha megkelt a tészta, kinyújtom kb. 5-7 mm vékonyra, és kb. 12X12 cm-es kockákat vágok belőle. A közepére rakok 1-1 kanálnyi lecsepegtetett tölteléket. Összecsípem minden oldalát a tésztának, hogy ne legyen lyukas sehol (ha nem eléggé ragad össze, az ujjunkkal nedvesítsük be a széleit, így jobban ragad). Megkenjük tojással, reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.