A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. ( Fontos, hogy jó minőségű olajat használjunk, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!)
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
Ha elkevertük, kész a majonéz.
A zöldség mixet vízbe rakjuk , sózzuk , kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Összekeverjük a majonézzel .
Megjegyzés
Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.