- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fokhagymafejet keresztben félbevágjuk. A fél fokhagymákat a vágási felülettel felfelé tepsibe ültetjük, megcsepegtetjük 1-1 ek olívaolajjal, és az előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a gerezdeket a héjból vágódeszkára nyomjuk, és késsel pépesre lapogatjuk.
- A rozmaringot finomra vágjuk. Az egész tojást és a külön sárgáját keverőtálban elvegyítjük a fehérborecettel, 1 csipet sóval és némi borssal. Habverővel beleforgatjuk a fokhagymapépet, a sáfrányt és a rozmaringot, végül vékony sugárban belecsorgatjuk az olívaolajat, és fényesre keverjük. Végül a majonézt sóval, borssal, esetleg még egy kis borecettel ízesítjük.
Tartármártás mázi majonézzel >>>