Előkészítés: A húsokat mossuk meg, vágjuk darabokra. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. A sárgarépát, a zellert mossuk meg, hámozzuk meg, karikázzuk fel.
Elkészítés: A hagymát, a zellert, a répát és a gombát pirítsuk az olívaolajon öt percig. Sózzuk, borsozzuk. A húsokat tegyük egy nagyobb edénybe, tegyük hozzá a pirított zöldségeket, a bort és a sherryt, kevés vizet és lassú lángon főzzük kb. 45 percig. Ha szükséges, főzés közben kevés meleg vizet adjuk hozzá. Hagyjuk kihűlni. Forró, sós vízben főzzük puhára a makarónit (ha hosszú szálú, törjük félbe). Ha kész, szűrjük le. Készítsük el a besamelmártást. 4,5 deci tejet forrósítsunk fel, a vajat olvasszuk fel, pirítsuk benne világosra a lisztet. Adjuk hozzá a maradék hideg tejet, gyorsan keverjük simára, állandóan kevergetve, szelíd tűzön sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni. Majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgájákat, ízesítsük sóval, borssal, egy csipet szerecsendióval. A csirkeaprólékot csontozzuk ki, a kihűlt húsokat és a zöldséget húsdarálón daráljuk le, vagy géppel aprítsuk. A tortakarika alját és oldalát kenjük ki vajjal, béleljük ki a nagyobbik pizzalappal, úgy hogy az oldalát is borítsa. Tegyünk a forma aljára egy réteg főtt tésztát, rá a darálékot, reszelt sajtot és öntsünk rá besamelmártást. Ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. Takarjuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk az oldalához, szurkáljuk meg villával a felszínét. Megkenhetjük felvert tojássárgájával is. 190°C-ra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Ha kész, 10 percig hagyjuk pihenni, majd vegyük le a sütőkarikát, és a tortát tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.