Előkészítés: A húsokat mossuk meg, vágjuk darabokra. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. A sárgarépát, a zellert mossuk meg, hámozzuk meg, karikázzuk fel.
Elkészítés: A hagymát, a zellert, a répát és a gombát pirítsuk az olívaolajon öt percig. Sózzuk, borsozzuk. A húsokat tegyük egy nagyobb edénybe, tegyük hozzá a pirított zöldségeket, a bort és a sherryt, kevés vizet és lassú lángon főzzük kb. 45 percig. Ha szükséges, főzés közben kevés meleg vizet adjuk hozzá. Hagyjuk kihűlni. Forró, sós vízben főzzük puhára a makarónit (ha hosszú szálú, törjük félbe). Ha kész, szűrjük le. Készítsük el a besamelmártást. 4,5 deci tejet forrósítsunk fel, a vajat olvasszuk fel, pirítsuk benne világosra a lisztet. Adjuk hozzá a maradék hideg tejet, gyorsan keverjük simára, állandóan kevergetve, szelíd tűzön sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni. Majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgájákat, ízesítsük sóval, borssal, egy csipet szerecsendióval. A csirkeaprólékot csontozzuk ki, a kihűlt húsokat és a zöldséget húsdarálón daráljuk le, vagy géppel aprítsuk. A tortakarika alját és oldalát kenjük ki vajjal, béleljük ki a nagyobbik pizzalappal, úgy hogy az oldalát is borítsa. Tegyünk a forma aljára egy réteg főtt tésztát, rá a darálékot, reszelt sajtot és öntsünk rá besamelmártást. Ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. Takarjuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk az oldalához, szurkáljuk meg villával a felszínét. Megkenhetjük felvert tojássárgájával is. 190°C-ra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Ha kész, 10 percig hagyjuk pihenni, majd vegyük le a sütőkarikát, és a tortát tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.