Elkészítés: A rizst megfőzzük, majd lecsorgatjuk. Mikor kicsit hűlt, összekeverjük kevés sóval és rizsecettel. A sushirizsnek enyhén ragacsosnak kell maradnia.
Míg a rizs fő, felcsíkozzuk az uborkát, a paprikát és a közben megsütött omlettet is.
A bambuszgyékényre tesszük a nori lapot a fényes oldalával lefelé, majd vizes kézzel, egyenletesen elosztjuk rajta a rizst vékonyan úgy, hogy a felső részén az algalapból 2 cm kimaradjon. A rizs alsó 1/3 részére tesszük a töltelékként szolgáló felcsíkozott zöldségeket és omlettet, majd a bambuszgyékény segítségével az algalapot felhajtjuk, de a kimaradt részt előtte vizes kézzel átsimítjuk. Így amikor felhajtottuk, összeragad, és megakadályozza, hogy szétessen a sushitekercsünk.
Kicsit pihentetjük, majd nagyon éles késsel feldaraboljuk 2 cm széles darabokra.
Tálaláskor szójaszószt, wasabit és pácolt gyömbért teszünk mellé, de készíthetünk hozzá érlelt káposztát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.