A cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük a tejben, és felforraljuk. A forrásban lévő tejbe beleszórjuk a darált mákot, összekeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A tésztához az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vajat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, majd gyorsan összegyúrjuk. Egy órára hideg helyre tesszük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, nagyobb tepsibe tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel és előmelegített sütőben 165 fokon elkezdjük sütni.
Míg sül a tészta a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött összekeverjük a porcukorral, és újból kemény habbá verjük.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a tojáshabbal és így sütjük tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.