A magas mákos sütemény tésztájának elkészítéséhez a lisztet, a sütőport és a porcukrot
összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat vagy margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, és jól összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
A töltelékhez a vajat vagy a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet, a mákot, a sütőport, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
A tölteléket a lekvárral megkent tésztára öntjük, és erre rátesszük a másik tésztát. A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.