Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a vaj felét. A kifliket szeletekre vágjuk (ha a ropogósabb szeleteket is szeretjük: picit szárítsuk ki őket a sütőben vagy serpenyőben némi vajon pirítsuk meg).
A darált cukrozott mákhoz keverjünk egy kis reszelt citromhéjat. A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, ebbe rétegezve rakosgassuk bele a kifliket. Minden sor kiflit locsoljunk meg mézes tejjel, bőven szórjunk rá mákot, majd végül forgassuk át az egészet, hogy mindenhol tejes és mákos legyen a kiflink.
Közepesen meleg sütőben 10-15 percig süssük/pirítsuk a gubát.
A vaníliakrémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd ha forró, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem meleg, a mascarponéval krémesre keverjük.
A megsült gubát tetszés szerint kelyhekbe osztjuk a vaníliás krémmel és a baracklekvárral rétegezve. Behűtve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.