Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, kevés cukorral a fehérjéből kemény habot verek. A sárgájához hozzáadom az olajat, a cukrokat, pici sót, az olajat és a fahéjat, jól kikeverem, majd belereszelem nagyobb lyukú reszelőn az almát, hozzászitálom a lisztet és a sütőport, majd a búzadarát, a mákot és a kefirt. Összekeverem, végül beleforgatom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb 28 cm-es tortaformát zsírpapírral kibélelek, ebbe öntöm a masszát. A sütőbe tolom, és kb. 12 perc alatt megsütöm, majd leveszem róla a karimát, és hagyom kihűlni.
A krémhez a habtejszínt felverem. Egy másik tálban a zselatinlapokat beáztatom pár percre, kinyomkodom.
Egy nagyobb tálba belefacsarom a citromok levét, hozzáadom a reszelt héjukat, a cukrokat, ehhez adom a kinyomkodott lapzselatint, és a mikróban fél percet melegítek rajta. Kiveszem, átkeverem, és hagyom hűlni. Ha kihűlt, a mascarpone krémet és a felvert tejszínhabot is belekeverem.
A kihűlt mákos tészta köré egy karimát teszek, belekanalazom a citrusos mascarpone krémet. Díszítem gyümölccsel, kandírozott narancshéj darabokkal. Hűtőbe teszem pár órát dermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.