Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és megszárítjuk. Két szárat vékony szeletekre vágunk, a többit hosszában elfelezzük, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A tojásfehérjéket a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A rebarbarát fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 5 percig főzzük, majd a végén hozzákeverünk 5 evőkanál cukrot. Egy tűzálló tálat (kb. 35x21 cm) kivajazunk, az aljára helyezzük a kétszersülteket, és meghintjük a likőrrel. A tojássárgájákat a vaníliás cukorral, 1 evőkanál kristálycukorral és a cirom héjával krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krémet szétkenjük a kétszersültön. A málnát hozzáadjuk a kihűlt rebarbarához és jól elkeverjük. A masszát kanalanként tesszük a tűzálló tálba. A felvert tojásfehérjét elosztjuk a felfújt tetején, és megszórjuk a mandulával. A tálat a sütő legalsó szintjére helyezzük és kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.