Előkészítés: A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk. Kivajazunk egy kisebb tűzálló tállat, és beszórjuk 1-2 evőkanál cukorral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A meggyet a tálba szórjuk, ráöntjük a pálinkát, és rászórjuk a mandulaforgácsot. A tojásokat habosra keverjük a liszttel, a tejjel a tejszínnel és a maradék cukorral. A folyékony masszát a meggyre öntjük. A maradék vajat apróbb darabokban a tetejére szórjuk. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Melegen megszórjuk a porcukorral, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.