Elkészítés: A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom.
Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula kivételével), majd közepes lángon 40 percig rotyogtatom kevergetem.
A mandulát forró vízben pár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyel leválasztható a héja.
A tűzről leveszem az almás keveréket, botmixerrel pépesítem, a mandulát most már belekeverhetem, és visszateszem a tűzre, de már csak egyet szusszantok rajta állandó kevergetés mellett.
Hőálló tálat vagy őzgerincformát fóliával kibélelek, beleöntöm a gyümölcspépet, elsimítom a tetejét, és hűlni, szikkadni hagyom jó pár napig, hűvös helyre (erkélyre) téve, konyharuhával letakarva. Csak ezután borítom ki, fóliába csomagolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.