Elkészítés: A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, majd a durvára tört mandulát (20-25 szemet hagyjunk a macik kezébe). Jól átgyúrjuk.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Maci alakú szaggatóval formákat szúrunk ki, majd a macik hasára helyezünk 1-1 szem mandulát, kezeiket pedig a mandulára hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt a sütemény, kevés csokoládét olvasztunk, majd szemet és szájat rajzolunk vele a maciknak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.