Elkészítés: A marcipánmasszát érdemes a készítés előtt legalább 1/2 órával betenni a mélyhűtőbe, hogy kellően keményre fagyjon – így sokkal könnyebb dolgozni vele.
A tepsit sütőpapírral borítom, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
Egy nagylyukú reszelőn mély tálba reszelem a kemény marcipánmasszát, majd a vajat. Hozzáadom a cukrot, a vanília-, valamint mandulakivonatot (ez utóbbi mandulaaromával is helyettesíthető). Alaposan összedolgozom a konyhai robotgép habverőjével, majd hozzáadom az egész tojást, végül a liszttel kevert keményítőt. Illatos, lágy tészta lesz a végeredmény, melyet egy csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba kanalazok. Az előkészített tepsire kis kerek halmokat formázok, legalább 1,5 cm távolságot hagyva köztük.
10-12 perc alatt világosra sütöm őket. Amikor a sütőből kikerülnek, még enyhén lágyak, de szinte pillanatok alatt szépen megszilárdulnak. Konyhai rácson néhány perc alatt kihűlnek. Addig a csokoládét vízfürdő felett felolvasztom. Egy kis nylontasakba kanalazom az olvadt csokoládét, a tasak sarkát levágom, a 3-4 mm-es lyukon keresztül kis csokoládészalagokat formálok minden aprósütemény tetejére.
Ha megszilárdultak, sütőpapírral rétegezve, jól záródó dobozban, hűvös helyen akár 1-2 hétig is tárolhatók – de ez a mennyiség tálra halmozva, frissen is gyorsan elfogy! Természetesen a hozzávalók akár duplázhatók is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.