Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsit kibéleljük papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük.
A tésztához a puha margarint, a cukrot és a keserűmandula aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A marcipánt nagylyukú reszelőn belereszeljük, majd a citromhéjat a kislukú reszelőn lereszelve hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a fehércsokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, kevergetve langyosra hűtjük.
A megsült és kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mázat, és serpenyőben megpirított szeletelt mandulával és fél-fél koktélcseresznyével díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.