Előkészítés: A datolyát kimagozzuk, és a fügével, a cukrozott citromhéjjal, valamint 15 dkg mandulával együtt finomra vágjuk. A maradék 25 dkg mandulát megdaráljuk. A meggyet leszűrjük, kimagozzuk.
Elkészítés: A cukorból és 5 evőkanál vízből sűrű szirupot főzünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a citromlét, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a rumot és a vágott keveréket, jól összegyúrjuk, 4-5 cm átmérőjű rudat formálunk belőle. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, a szeleteket kissé ellapítjuk, és mindegyik közepére 1 szem meggyet helyezünk. Golyót formálunk belőlük, kókuszreszelékbe forgatjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük. Minyonpapírban kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.